Hundeslede

Nordstrand varmepumper AS

Vi selger, monterer, reparerer og tar service på varmepumper. Ring oss eller send epost for en gratis befaring.

Nordstand varmepumper AS er også en nytenkende og innovativ bedrift innen utviklingen av varmepumpeteknologien. Vi har mange prosjekter som beviser dette.

Etter mange års virksomhet innen varmepumpeteknologi er vi bevisste på at vi innfrir bevarelse av vårt felles miljø og sørger for besparelser av strømforbruk ved å utnytte fornybar energi. Vi har prosjektert og installert flere prosjekter som bidrar til besparelser av CO2 for miljøet og sørger for besparte fysiske kostnader. Et eksempel er borettslag som årlig sparer ca kr 250.000,- pga vår innovasjon. Vi tenker ikke bare varmepumper, men også andre av våre egenutviklede prosjekter som bidrar til ekstra besparte energikostnader. Det vi liker aller best ved dette er at vi faktisk kan kombinere miljø og økonomiske besparelser.

Så...: Hvordan gjør vi dette?

Ganske enkelt gjennom innovasjon og nytenking av allerede miljøbesparende produkter, som f eks varmepumpe. Kort fortalt er utnyttelse av å øke den varme luftenergien som går inn i en varmepumpe en enorm besparelse. Kanskje tenker du dette er umulig, men vi har, som en ingen andre bedrifter, produkter som øker den inngående lufttemperaturen inn til varmepumpen ved å plassere egenutviklede energibesparende varmere foran luftinntaket. Ved mange minusgrader utetemperatur vil dette selvsagt bidra til økte besparelser på alle våre egenutviklede heaterfunksjoner på varmepumper levert av oss, uansett merke.

Nordstrand varmepumper AS er autorisert forhandler for de beste varmepumpemerkene, utvalgt av oss. Kravet vi setter for å være forhandler er de varmepumpene vi vet har best kvalitet og minst feil. Lavprismarkedet har vi valgt å ikke fokusere på. Vi tenker langsiktig og mener dette lønner seg både for våre kunder og oss, spesielt når vi ser på TCO, dvs de totale eierkostnadene. I gjennomsnitt varer en god varmepumpe ca 12-15 år. Om det fokuseres kun på innkjøpsprisen, kan det totale regnestykket bli helt annerledes i løpet av varmepumpens levetid. Vi leverer nordiske modeller som er beregnet på vårt kalde nordiske klima. Vi mener at identisk utseendemessig,  billige spanske modeller, ikke har noe i Norge å gjøre, fordi disse er satt opp for helt andre klimatiske forhold. Slike varmepumper har vi byttet ut etter 5-8 år og da blir TCO veldig høy.

Med gode varmepumper er det svært sjelden at det er feil på produktene og en god varmepumpe går år etter år uten problemer. Får du feil på en varmepumpe skjer dette gjerne etter kort tid og da er du innenfor garantitiden, uansett. Når en varmepumpe er montert riktig i henhold til forskriftene vil den holde seg uforandret med tanke på gasslekkasjer i hele varmepumpens levetid. (NB: Gassen i en varmepumpe er ikke giftig)

Vi anbefaler likevel en service hvert annet år for å holde COP, SCOP og SEER-verdien oppe på din varmepumpe. Tenk om varmepumpen slik du tenker om bilen: Service er viktig!

Utdel vphus
Vi vil at du skal bli fornøyd:

Vi er flere fagfolk som har gått sammen om å levere gode produkter som er fagmessig montert. Vi kommer på en gratis uforpliktende befaring og utfra dette kan vi gi råd om plassering og modellvalg. Vi vet hviklet merke som gjør det best for tiden fordi vi hele tiden følger med på spesifikasjonene fra leverandørene. Siden vi leverer flere forskjellige merker vil vi være uavhengig av leverandørene og kunne anbefale deg den varmepumpen som er best akkurat nå.

Vi er oppriktig opptatt av at våre kunder skal være 100 % fornøyd med de produktene vi leverer. Om det er feil på et produkt vil vi selvsagt komme og rette feilen helt kostnadsfritt dersom det er innenfor garantitiden, forutsatt at feilen ikke skyldes hærverk eller andre ytre årsaker vi er uforskyldt i. I slike tilfeller vil det kanskje kunne være snakk om en forsikringssak mellom kunden og eget forsikringsselskap.

Vi er autorisert forhandler for følgende merker:

 • Toshiba
 • Samsung
 • Mitsubishi
 • Panasonic
 • Fujitsu
 • General
 • Gree
 • Toshiba Luft-luft varmepumper til næringsbygg
 • Mitsubishi Heavy Industries varmepumper
 • Panasonic multisplit for private og næringsbygg
 • Fujitsu/General AIRSTAGE™ VRF Systems takkassetter og konsoller.

Produsentene er flinke til å levere gode produktark, men det er ikke bestandig like lett å sammenligne produktene siden det oppgis spesifikasjoner under forskjellige temperaturer. Vi kan tolke forskjellene på merkene og utfra dette gi deg råd som er gull verdt når du først skal investere i ny varmepumpe.

Alle varmepumper mister effekt ettersom utetemperaturen synker, men med dagens teknologi er de fleste merkene likevel utrolig effektive, selv når det er -15 grader eller mer ute. Noen varmepumper avgir varme selv når det er -35 grader ute.

Varmepumpelogo forhandlere 1600x200

  

Det er flere innfallsvinkler for å anskaffe en varmepumpe:

 • Varme/kjøling eller begge deler
 • Design eller effekt
 • Fokus på støy
 • Ønsker du den reneste inneluften
 • Finansiering over 24 måneder av varmepumpen
 • Den beste plasseringen av varmepumpen.
 • Plassering av flere innedeler hvor det kanskje også er flere etasjer.
 • Multivarmepumper med en utedel og flere innedeler (Du kan ha mange innedeler på en utedel (2-20))
 • Be om en gratis befaring, så snakkes vi. Vi kan svare på alt du ønsker svar på når det gjelder varmepumper.
 • Vi gir nøytrale råd om ekstra varmepumper som grenser opp til en dårlig investering. Dvs at dersom det ikke lønner seg så sier vi det.

 Service eller feilretting

Har du feil på din eksisterende varmepumpe kan du ringe oss, så kommer vi og ser på problemet. Vi har en rekke spesialiseringer på feilsøking av forskjellige merker.

Når du kjøper varmepumpe hos oss er det også betryggende å vite at vi kan komme og rette problemet dersom det skulle oppstå et eller annet. Det er utrolig sjelden at det er feil på gode varmepumpemerker, men som med alt annet som enten roterer eller hvor deler beveger på seg, vil denne muligheten være til stede.

F-Gass forordningen

Lov om F-gass sertifisering kom 1. september 2013 og har blitt skjerpet med ny revidert forordning i EU fra 1. januar 2015. Det er derfor bedrifter som selger, monterer eller reparerer varmepumper må inneha gyldig F-Gass sertifisering både for bedrift og montør.

Den reviderte forordningen er hjemlet i Lisboa-traktaten (TEUV) art. 192(1) om miljøtiltak og har som formål å redusere utslippene av de moderate til sterke klimagassene hydrofluorkarboner (HFK), perfluorkarboner (PFK) og svovelheksafluorid (SF6), med to tredjedeler innen 2030.

Vi synes derfor det er på sin plass å presisere at vi har de nødvendige F-gass sertifiseringene og har derfor lov til å drive med service og montering av varmepumper.

Tørkerom med varmepumpeteknologi

Vi er innovatørene bak tørkerom med varmepumpeteknologi. Vi har prosjektert og installert tørkerom for borettslag som sparer ca kr 250.000,- i strømutgifter hvert år.

Ring oss for en hyggelig varmepumpeprat.

Vi tenker på oss som en gjennomarbeidet grønn bedrift som liker å ta vare på miljøet. Våre produkter er enkelt forklart passive i forhold til naturen.

Naturbilde